VELIKONOCE 29. a 30. OTEVŘENO, 31.3. a 1.4. ZAVŘENO


Jak pečovat o květiny

Každý z nás, kdo květinu kupuje, ať už pro svou vlastní potřebu nebo pro radost někomu jinému by si přál, aby vydržela navždy. Bohužel to nejde. Každá květina začne postupem času uvadat a usychat. Prodloužit její život ale můžeme alespoň z části - správnou péčí. 

 

4 tipy jak prodloužit květině život:

1. Připravte si čistou vázu s vodou

Čistota vázy je pro květiny velmi důležitá. Před použitím bychom ji měli zbavit všech bakterií. K tomu nám pomůže savo nebo podobný prostředek pro dezinfekci. Voda ve váze by měla být vlažná a čistá. 

Doporučujeme přidat do vody výživu pro řezané květiny, kterou nabízíme ke každé květině zdarma.

2. Seřízněte stonky

Než květinu do vázy vložíte seřízněte 2 - 3 cm všech stonků. Jakmile se květiny z vody vytáhnou, jejich buňky na koncích zaschnou a nejsou schopny vstřebávat vodu, proto je řez velmi důležitý, aby se tato schopnost obnovila. Řez by měl být šikmý pod úhlem 45° a prováděn vždy čistým nožem.

3. Zvolte vhodné místo pro skladování

Každou květinu ovlivňuje prostředí ve kterém je umístěna. Neměla by být vystavena přímému slunci, mrazu ani průvanu. Nedávejte dohromady staré a nové květiny. Také není vhodné ji udržovat v blízkosti topení či zrajícího ovoce. Optimální teplota místnosti je 18 – 22 °C. 

Doporučujeme se vyhnout cigaretovému a jinému kouři či dýmu.

4. Všechny předchozí kroky opakujte

Aby Vám květina vydržela co nejdéle čerstvá, opakujte celý proces alespoň co druhý den. Předejdete tak předčasnému uvadání květin.

 

PÉČE O KVĚTINOVÉ BOXY 

Květinové boxy nevyžadují starost jako kytice vázané. Jejich stonky jsou po celou dobu v zelené hmotě, která zadržuje vodu. Kontrolujte ale pravidelně, jestli už všechnu nenasály, popřípadě ji na hmotu dolijte.

PÉČE O TULIPÁNY

Tulipány mají mírně rozdílné potřeby od ostatních druhů květin. Kopírují tvar nádoby ve které jsou uložené, proto volte vždy tu, která jim bude sahat alespoň pod květy. Nebudou mít tak tendenci svěsit hlavičky. Také milují chlad. Nebojte se jim do vázy napustit studenou vodu. Přidejte i kostky ledu, ty Vám zajistí jejich delší čerstvost.

PÉČE O RŮŽE

Růže jsou ze všech druhů označovány za nejžíznivější. Spotřebují největší množství vody ve váze, proto je třeba sledovat, jestli jí mají stále dostatek. Při seřezávání stonků růží volte co nejšikmější řez. Provádět jej doporučujeme pod tekoucí vodou.

100 růží = SEN KAŽDÉ ŽENY.

Dostat plnou náruč čerstvých růží k narozeninám, z lásky, jako poděkování nebo jen tak pro radost je snem každé ženy. S touto květinou určitě ohromíte a vykouzlíte úsměv na tváři. 

Co dělat v případě, že tuhle obrovskou kytici dostanu ?

Jako první Vás určitě napadne, že tak velkou vázu nemáte. Nezoufejte! Kytici rozdělte na 3 až 4 části a uložte je do váz zvlášť. Dále postupujte standartní péčí (viz. výše).

Možná Vám to bude připadat škoda, ale prodloužíte tak jejich životnost. Růžím bude daleko více příjemné, že mají více místa a vody pro sebe. V opačném případě by se musely dělit s ostatními a měly by tendenci předčasně uvadnout a to přeci nechcete. 

Navíc tak můžete rozjasnit více částí Vašeho domova a tuto radost uvidíte na každém rohu.

Květinový TIP

Chcete-li si růží užívat co nejdéle, usušte je. Až uvidíte, že začínají usychat, svažte je po částech provázkem za konce stonků (ale nezaškrťte je příliš) a pověste hlavičkami dolů. Před sušením odstraňte listy. Pro sušení volte tmavší místnost, která je dobře větrána. Po usušení si jich můžete dále užívat. 

  • Jak pečovat o květiny

Mapa rozvozu

Rozvážíme květiny v Ostravě a okolí. Na mapě si můžete ověřit, zda jezdíme i k Vám. Pro dopravu mimo oblast rozvozu nás kontaktujte a společně doručení můžeme naplánovat.

Ověřit rozvoz



Spojte se s námi

Sledujte nás na sociálních sítích, jsme na facebooku a instagramu

Rozvoz květin

Z nabídky vyberte město doručení. V Ostravě a blízkém okolí rozvážíme zdarma! Doručení do oranžových oblastí na mapě je zpoplatněno částkou 95,-

Ostrava Zavřít